سرطان سینه شایعترین سرطان و علت اصلی مرگ در اثر سرطان در زنان می باشد. بر طبق آمار سازمان بهدشت جهانی هر ساله حدود دو میلیون و صد هزار مورد جدید سرطان سینه در دنیا رخ می دهد که حدود یک سوم این موارد منجر به مرگ می شود.
یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در این زمینه بررسی وجود ژن های مستعد کننده سرطان سینه در این بیماران و بستگان آنها می باشد. تا کنون ژن های مختلفی برای این سرطان شناخته شده اند که برای تعدادی از آن ها گایدلاین های درمانی و پیشگیری توسط National Comprehensive Cancer Network (NCCN) امریکا که یکی از معتبرترین منابع است ارائه شده است. در صورتی که در ابتدای تشخیص سرطان سینه در یک زن بررسی ژنتیکی انجام شود در صورت تشخیص وجود یک واریانت پاتولوژیک از یک ژن هم به خود فرد و هم بستگان دارای آن ژن کمک شایان و قابل توجهی می شود. تشخیص به موقع جهش ژنتیکی در فرد مبتلا منجر به اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از بروز سرطان در سینه مقابل یا سرطان جدید (مثل سرطان تخمدان) می شود. همچنین به بستگان این فرد که دارای این ژن هستند کمک می کند تا با اقدامات به موقع غربالگری، ریسک بروز سرطان را کاهش دهند یا در اولین مراحل آن را تشخیص دهند.
بنابراین راه اندازی زیرساختی که به شناسایی کلیه بیماران که دارای معیارهای سرطان سینه ارثی هستند منجر شود، انجام مشاوره ژنتیک صحیح برای آنها، توصیه به انجام آزمایش ژنتیک مناسب برای آنها، داشتن زیر ساخت مناسب جهت انجام آزمایش ژنتیک و آنالیز صحیح نتایج، ارایه نتایج به شیوه صحیح به بیماران (مشاوره ژنتیک پس از آزمایش) و توصیه های لازم به بیمار و بستگان سالم دارای ژن جهش یافته از ضروریات خدمات سلامت به بیماران مبتلا به سرطان می باشد.
کلینیک مشاوره ژنتیک سرطان در سال 1398 در بیمارستان سیدالشهداء جهت ارایه چنین خدمات ضروری به بیماران راه اندازی شد. در کنار این خدمات بیوبانک بیماران شامل اطلاعات دموگرافیک، سابقه خانوادگی و اطلاعات کلینیکی بیمار و همچنین ذخیره نمونه خون و DNA بیماران نیز ایجاد شد که بستری جهت تحقیقات بیشتر بر روی جنبه های مختلف ژنتیکی سرطان سینه در جمعیت ایرانی را فراهم خواهد کرد.